Cardano Alonzo hard fork 

Gisteren, 12 september 2021, heeft Cardano met succes de Alonzo hardfork geïmplementeerd. De lancering kwam precies een maand nadat Cardano op 12 augustus over het evenement had getweet. Volgens de tweet zou de upgrade plaatsvinden in tijdperk 290.

De Alonzo-upgrade brengt slimme contractmogelijkheden naar de Cardano-blockchain. Het platform temperde echter de feeststemming nadat het had opgemerkt dat het nog te vroeg is om te profiteren van de verbeteringen.

 

Alonzo staat op de roadmap van Cardano, die in de volgorde: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire, verschillende fasen omvat. Elk van deze ontwikkelingsstadia introduceert unieke mogelijkheden in het gedecentraliseerde netwerk.

Zo vormt Byron de basis, brengt Shelley decentralisatie in en introduceert Goguen smart contract-functionaliteiten. Basho en Voltaire openen respectievelijk de deur naar schaalvergroting en bestuur. Alonzo maakt deel uit van het Goguen-tijdperk.

In een blogpost merkte het Cardano team op dat, hoewel de succesvolle hard fork als een bestemming aanvoelt, het het begin is van een nieuwe, opwindende reis.

De ontwikkelaars voegden eraan toe dat het tijd is om te beginnen met "het bouwen van een gedecentraliseerd systeem dat economische identiteit en kansen voor iedereen en overal uitbreidt."

Het is tijd voor Dapps en DeFi op Cardano

De komst van Alonzo op de Cardano-blockchain geeft ontwikkelaars de kans om te profiteren van Plutus-scripts. Volgens het Cardano-team gebruikt Plutus de Haskell-programmeertaal, die "speciaal is gebouwd" voor het ontwikkelen van slimme contracten.

Bijgevolg zal de blockchain nieuwe toepassingen inluiden die gebaseerd zijn op gedecentraliseerde applicaties (Dapps) en gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Cardano merkte op dat de toepassingen zouden variëren van "eenvoudige apps van het swap-type tot gedecentraliseerde exchanges (DEX's) en complexere computerprogramma's zoals orakels en door crypto ondersteunde algoritmische stablecoins."

IOHK (Input Output Hong Kong), het bedrijf dat zich bezighoudt met de engineering en technologie van Cardano, heeft onthuld dat het Plutus-ontwikkelaars heeft opgeleid en dat meerdere projecten zijn begonnen met "ontwikkelen op Plutus".

Vanwege het langverwachte karakter van de upgrade, vertelde het team zijn gemeenschap dat "verwachtingen moeten worden gemanaged".

Volgens het team zijn sommige verwachtingen onredelijk. "Cardano-volgers" kunnen bijvoorbeeld tijdens de lancering onmiddellijk op zoek zijn naar "beschikbare consumentenklare Dapps".

Na 4 jaar is het tijd om de critici te bestrijden

Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, die ook wordt geassocieerd met de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin. Hoskinson zei dat Cardano superieur zal zijn aan Ethereum.

Dit stuitte echter op obstakels en kritiek. Het platform is vooral bespot omdat het meer dan drie jaar na de geboorte in 2017, nog steeds geen slimme contractmogelijkheden biedt.

Dit werd verergerd toen de eerste Dapp op het testnet geen gelijktijdige transacties kon verwerken. Minswap, een multipool-exchange, had moeite om meer dan één transactie tegelijkertijd af te handelen.

De tekortkoming ontlokte woede bij Anthony Sassano, een diehard Ethereum-fan. Sassano vondt dat, ondanks dat Cardano zes jaar 'peer-reviewed onderzoek' deed, zijn inaugurele Dapp niet zoals verwacht presteerde.

In een tweet merkte de Ethereum-maximalist op dat de mislukking de ADA-supporters deed ontdekken "dat je je weg uit fundamentele problemen niet kunt peer-reviewen." In reactie daarop zei het Cardano team dat het niet hun doel is om Dapps te ondersteunen die beperkt zijn tot een enkele "transactie per blok".

Sommige projecten hebben echter gezegd dat ze hun lancering op Cardano zullen uitstellen totdat de hapering bij het verwerken van gelijktijdige transacties is opgelost. Hoskinson verklaarde dat de Alonzo-hardvork zal worden gelanceerd met "slimme speelgoedcontracten".

Buy the Rumors Sell the News

De anticipatie van de upgrade deed de ADA koers omhoogschieten naar een recordhoogte van iets meer dan 3 USD eerder deze maand. Helaas hield de koers hier geen stand, waardoor deze naar een dieptepunt van 2 USD werd gestuurd.

Sindsdien schommelt de Cardano koers tussen $ 2 en $ 2,8. De daling duidde op een mogelijk “Buy the Rumors Sell the News” -scenario.

Interessant is dat ondanks de recente koersdaling, de Cardano koers sinds juli met meer dan 190 procent is gestegen en sinds januari van dit jaar met meer dan 1600 procent.

Cardano koers grafiek 

Op het moment van schrijven wisselde Cardano van eigenaar voor $ 2,42 en daalde het de afgelopen 24 uur met meer dan 9 procent.

Met een marktkapitalisatie van meer dan $76 miljard is ADA de op twee na grootste cryptocurrency. Het kan echter enige tijd duren voordat het zijn missie bereikt om ETH voorbij te gaan, dat momenteel een marktkapitalisatie heeft van meer dan 370 miljard USD.

Volgens een recent rapport dat zich richt op blockchain-ontwikkeling, behoorde Cardano tot de toonaangevende gedistribueerde platforms met hoge ontwikkelaarsactiviteit in de laatste zes maanden van 2020 en de eerste zes maanden van 2021.

Cardano 

Cardano (ADA) heeft een nieuw record bereikt van $ 2,62 en de marktkapitalisatie van ADA is gestegen tot boven die van Binance Coin (BNB). Op het moment van schrijven bedroeg de marktkapitalisatie van ADA meer dan $ 83 miljard, terwijl die van BNB minder dan $ 76,5 miljard bedroeg, volgens CoinMarketCap.

 

Op een wekelijkse basis vergeleken, is de native munt van Cardano met meer dan 17 procent gestegen, terwijl de native token van Binance de afgelopen zeven dagen iets meer dan 12 procent is gestegen.

De stijging van de ADA koers komt na weken van lage prijzen, toen het van eigenaar veranderde voor minder dan $ 1. Van 21 juli tot nu toe is de munt 150 procent gestegen.

Interessant is dat de munt dit jaar tot nu toe met 1.300 procent is gestegen. Het werd gevolgd door BNB met 1.030 procent, Ethereum (ETH) met 330 procent en Bitcoin met 59 procent.

Momenteel wordt de crypto verhandeld op $2,62. Analisten hebben de stijging toegeschreven aan een hoog en consistent kopers-volume. De koerswinst lijkt een voorspelling van een prijsdaling door sommigen in de crypto-sector te hebben genegeerd.

Waarom ADA niet met 90% daalde zoals voorspeld?

Peter Brandt, een doorgewinterde handelaar en technisch analist, had bijvoorbeeld opgemerkt dat de prijs van ADA waarschijnlijk met 60 tot 90 procent zou dalen. Brandt baseerde zijn argument op indicaties uit het bearish kop en schouders patroon die hij in de ADA grafiek zag.

 

Een andere scepticus was Mike Novogratz. Nadat ADA de meest waardevolle crypto werd na BTC en ETH, tweette Novogratz dat de opkomst een verrassing was, aangezien hij had gesproken met “twintig van de slimste mensen […] in de sector, en geen van hen zag Cardano grip hebben op” softwareontwikkelaars

De bullish fundamentals werkten echter in het voordeel van Cardano en hielpen het om de denkbeeldige beren met succes te bestrijden. De ADA-rally volgde op een vergelijkbare positieve sfeer in de gehele cryptocurrency-sector als toen Ethereum een ​​nieuwe upgrade aankondigde.

De stijging wordt vermoedelijk beïnvloed door de anticipatie van investeerders op Cardano's Alonzo-upgrade. Volgens Cardano zal de upgrade smart contract kwaliteiten introduceren. Critici hebben erop gewezen dat het ontbreken van dergelijke functionaliteit in de blockchain de grootste tekortkoming is.

In een tweet op 17 augustus zei Input Output Hong Kong (IOHK) dat het Cardano-team "op schema ligt om de geprojecteerde HF-data voor zowel testnet als mainnet Alonzo-upgrade te halen."

Met slimme contracten streeft Cardano ernaar om aanwezig te zijn in de gedecentraliseerde applicatieruimte. Dit omvat het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem dat gedistribueerde handel, uitlenen en lenen mogelijk maakt.

Cardano werkt samen met het Ethiopische ministerie van Onderwijs

Ondanks de stijging geeft de RSI (relative strength index) van de cryptocurrency een overwaarderingssignaal aan.

Aangezien ADA de op twee na grootste cryptocurrency wordt, is de Cardano-blockchain van plan te bieden op het bouwen van een nationaal identificatiesysteem in Ethiopië. De ontwikkelingen werden aangekondigd door de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson.

Cardano heeft een bijzondere band met Ethiopië. Het heeft bijvoorbeeld het ministerie van Onderwijs van het Oost-Afrikaanse land geholpen bij het bouwen van een door blockchain aangedreven systeem dat is gericht op de inloggegevens van studenten.

In een tweet merkte de onderwijsminister in Ethiopië, Getahum Mekuria, op dat het Oost-Afrikaanse land "de pionier is in het toepassen van blockchain-technologie voor de prestatieanalyse van middelbare scholieren". Hij voegde eraan toe dat het project "samen met Cardano wordt uitgevoerd".

De eerste inzet van vijf miljoen gebruikers zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar actief zijn. Volgens IOHK is het project ontworpen om beheerders in staat te stellen veilige dossiers te creëren van studenten in meer dan 3.000 scholen in het hele land.

Als zodanig zullen meer dan 700.000 docenten  van de gegevens gebruik kunnen maken. Een van de functionaliteiten van het project is om digitale verificatie van cijfers mogelijk te maken.

Cardano krijgt te maken met 110 miljoen mensen

Het stelt onderwijsautoriteiten ook in staat om op afstand toegang te krijgen tot schoolprestaties. ID's van leerlingen op de blockchain worden gekoppeld aan LMS (Learning Management Systems), dat vervolgens zal worden gekoppeld aan algoritmen voor machine learning om beslissingen over financiering, beleid, curriculum en collegegeld te informeren.

De oprichter van Cardano merkte op dat het project al ongeveer een "miljoen mensen aan boord heeft". Hij voegde eraan toe dat de lancering naar verwachting voor oktober een feit zal zijn.

Over het nationale ID-systeem onthulde Hoskinson dat ze van plan zijn "onder andere te concurreren voor het hele nationale ID-systeem, dat ongeveer 110 miljoen mensen omvat."

Cardano 

In een tweet op 14 juli onthulde Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelingsvleugel van Cardano blockchain, dat Alonzo White was geactiveerd. In een aankondiging zeiden de ontwikkelaars ook dat ze nieuwe leden aan boord hadden gehaald om een ​​impuls te geven aan hun missie om het favoriete smart-contractplatform te worden.

Toevallig, 48 uur later, ontving Spores, een project dat gebruikmaakt van de kracht van het Cardano-netwerk, 2,3 miljoen aan financiering. Volgens het project zullen de fondsen gaan naar de ontwikkeling van een marktplaats gericht op DeFi (gedecentraliseerde financiën) en NFT (non-fungible tokens).

Alonzo White bouwt voort op de vorige upgrade genaamd Alonzo Blue. Met name de huidige upgrade is gericht op het aantrekken van meer betrokkenheid en het verbeteren van de functionaliteit van slimme contracten die worden aangedreven door de Cardano-blockchain.

Op 14 juli zei IOHK dat ze "verheugd zijn om te melden" dat ze "met succes het Alonzo-testnet naar het nieuwe Alonzo White-knooppunt hebben gevorkt". Het ontwikkelingsteam van Cardano voegde eraan toe dat de gevorkte versie al verkeer ontvangt en verwerkt.

Hoewel het Alonzo Blue-testnet slimme contractfunctionaliteit bevatte, waren ze slechts beperkt toegankelijk. Nu stellen de Alonzo White ontwikkelaars, exploitanten van stake pools en validators in staat om slimme contracten te bouwen.

De huidige upgrade zal naar verwachting een maand duren voordat IOHK het laatste testnet genaamd Alonzo Purple in werking zet. Merk op dat Alonzo Purple het einde markeert van de Alonzo-ontwikkelingswerken.

Sommigen in de virtuele valutagemeenschap beschuldigden Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, er echter van het project te traag te maken en niet na te komen wat hij een jaar geleden zei.

"Wat is er met uw voorspellingen gebeurd?" bekritiseerde de cryptogemeenschap Charles Hoskinson

Op 4 juli tweette @altcoin_bets bijvoorbeeld dat “there are no asset on ADA, forget 1000’s of DApps not a single DApp on ADA, only 1-2 projects announced working on ADA, What happened to your predictions?”

De Twitter-gebruiker verwees naar de tweet van Hoskinson van 26 juli vorig jaar. Destijds zei de oprichter van Cardano: "Ik voorspel dat er tegen deze tijd volgend jaar honderden activa op Cardano zullen draaien, duizenden DApps, tonnen interessante projecten en veel uniek gebruik en nut.”

Een andere Twitter-gebruiker verdedigde Hoskinson en merkte op dat IOHK alleen "dingen" vrijgeeft na grondig testen, coderen, beoordelen en die "klaar zijn voor een stabiele release". Als zodanig is het beter om te wachten dan "een nieuw maar defect programma" te hebben.

Hoskinson is echter bij zijn voorspellingen gebleven. In een YouTube-video zei de oprichter van Cardano dat de ontwikkelingsroutekaart van de blockchain goed op schema ligt.

Bij het aankondigen van de activering van Alonzo White, onthulde IOHK nieuwe leden, waaronder de bemanning van Project Catalyst, Plutus, samen met de 'kern SPO-groep'.

Update halverwege de maand vat Alonzo White samen en introduceert Alonzo Purple

Het ontwikkelingsteam merkte op dat meer informatie over de ontwikkeling tot nu toe zal worden vrijgegeven in hun update halverwege de maand. De update werd met name op 16 juli van dit jaar op YouTube uitgebracht.

Tijdens de update hebben belangrijke leden, zoals Cardano's Head of Delivery, Nigel Hemsley, software-engineer Kevin Hammond, Community Manager, Ben O'Hanlon en Cardano's Delivery Lead, Dimitris Poulopoulos, de belangrijkste momenten in de Alonzo White-upgrade belicht en een voorproefje gegeven van de volgende upgrade die na ongeveer 28 dagen wordt verwacht.

Cardano Alonzo update 

Volgens de update zal Alonzo White onder andere Cardano Wallet en de wallet backend introduceren, de Plutus applicatie backend introduceren en GraphQL en Explorer Alonzo-ready maken.

De update ging ook in op hoe de volgende en laatste ontwikkelingsfase, Alonzo Purple, eruit zal zien. Alonzo Purple markeert het begin van het openbare netwerk en introduceert meer leden van de gemeenschap, naast andere opvallende kenmerken.

Cardano Alonzo update 

Onlangs zei Hoskinson dat het Cardano-netwerk NFT-verkopen ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar had gefaciliteerd.

Cardano-aangedreven project haalt meer dan $ 2 miljoen op en heeft tot doel de "Alipay van de Crypto-wereld" te worden

Terwijl Alonzo White vorm begint te krijgen, haalt Spores de krantenkoppen na het inzamelen van meer dan twee miljoen dollar. Volgens de ontwikkelaars van het project biedt Cardano een perfecte blockchain vanwege de geringe negatieve impact op het milieu, gunstige transactiekosten, hoge transactiesnelheid en "trouwe" en sterk gedecentraliseerde gemeenschappen.

Enkele van de investeerders die deelnamen aan de financieringsronde zijn Focus Labs, Vivian Capital, NGC, Twin Apex en Maven Capital.

In een aankondiging merkte Spores Network op dat het zijn inspanningen wil vergroten om de pionier te worden van de full-stack NFT- en DeFi-marktplaats die op het Cardano-netwerk zal draaien.

De uitvoerend voorzitter van Spores, Duc Luu, merkte op dat het project "de Alibaba en Alipay van de cryptowereld" wil worden.

 

Cardano, Bitcoin en Ethereum 

Amy Arnott, een portfoliostrateeg voor de Amerikaanse financiële dienstverlener Morningstar, zegt dat Cardano naast Bitcoin en Ether een mainstream cryptocurrency zou kunnen worden.  Samen zouden ze de "grote drie" van mainstream cryptovaluta kunnen vormen.

Amy Arnott

De in cryptocurrency gespecialiseerde portfoliostrateeg bij Morningstar, deelde vorige week haar visie op cryptoregulering, ether en cardano in een interview met The Insider.

Aangezien veel cryptocurrencies geen cash genereren in de vorm van rente of dividend, zei Arnott dat het moeilijk is om een ​​geschikte prijs voor hen te bepalen. Ze legde echter uit dat ether tot op zekere hoogte een ingebouwde prijs heeft omdat het wordt gebruikt om gedecentraliseerde financiële (defi) transacties aan te sturen en non-fungible tokens (NFT's) te ondersteunen. Ze legde dat als volgt uit:

“Het feit dat ether als een hulpprogramma wordt gebruikt, zou een soort bodemprijs moeten bieden, maar ik weet niet zeker wat die zou moeten zijn. Veel mensen praten over een netwerkeffect waarbij deze valuta waardevoller worden naarmate ze meer worden gebruikt en er meer onderlinge afhankelijkheden en verbindingen zijn.”

Grote drie 

Arnott is ook van mening dat Cardano (ADA) een veelbelovende cryptocurrency is die Bitcoin en Ether zou kunnen verenigen om een ​​"grote drie" van reguliere cryptocurrencies te vormen. Ze legde uit:

“Cardano is vergelijkbaar met ethereum omdat het een protocol is met veel potentiële technische toepassingen. Er is veel enthousiasme over cardano, en ook over verschillende stablecoins.”

De Morningstar-strateeg deelde ook haar mening over de institutionele adoptie van cryptocurrencies.

“Het interessante dat wat het afgelopen jaar is gebeurd, is dat institutionele beleggers veel meer bereid zijn cryptocurrencies te adopteren en ze als een investeringsmiddel te beschouwen. Naarmate die trend zich voortzet, zullen we zien dat andere cryptocurrencies meer mainstream worden.”

Crypto ETF 

Arnott merkte op dat ze heel graag een gediversifieerd crypto-indexfonds zou zien in de vorm van een exchange-traded fund (ETF). Veel grote financiële instellingen hebben inmiddel aanvragen voor ETF’s ingediend, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft echter nog steeds geen enkele crypto-ETF goedgekeurd. Daardoor is het "zeer moeilijk voor reguliere beleggers om blootstelling te krijgen aan cryptocurrencies."

Arnott zei hierover het volgende:

“Regelgevingsrisico is een groot probleem - dat is de drijvende factor geweest achter veel van de volatiliteit van de afgelopen maanden. Als overheden over de hele wereld crypto in het algemeen, of Bitcoin en Ether in het bijzonder, inperken, zou dat een groot minpunt zijn.”

Grayscale 

Grayscale, een investeringsmaatschappij in cryptocurrency, heeft de lijst met activa in zijn Digital Large Cap Fund uitgebreid met Cardano (ADA). Het bedrijf merkte op dat ADA nu 4,26 procent van het fonds voor zijn rekening neemt, waarmee het de op twee na grootste holding is na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Bitcoin neemt het leeuwendeel op 67,47 procent, terwijl ETH op een verre tweede komt met 25,39 procent.

In een verklaring zei Grayscale dat ze een "bepaald bedrag van de bestaande Fondscomponenten" moesten verkopen en de opbrengst gebruikten om ADA te kopen.

Grayscale holdings 

Bitcoin Cash (BCH) staat op de vierde plaats in het fonds met 1,03 procent, terwijl Litecoin (LTC) goed is voor 0,99 procent en op de vijfde plaats staat. Een andere laatste toevoeging aan het fonds is Chainlink (LINK), die positie zes inneemt met 0,86 procent.

Interessant is dat de opname van ADA in het Grayscale Digital Large Cap Fund een paar weken komt nadat het bedrijf de lijst met activa die het overweegt toe te voegen aan het fonds heeft herzien. De bijgewerkte lijst introduceerde 18 nieuwe activa, waardoor het totale aantal "activa in overweging" op 31 komt.

ADA favoriet onder andere topmunten

Enkele opmerkelijke projecten op de lijst zijn Uniswap (UNI), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Sushiswap (SUSHI), Monero (XMR), Internet Computer (ICP), Polkadot (DOT) en EOS (EOS).

Het Grayscale Digital Large Cap Fund stelt beleggers in staat om te investeren in cryptocurrencies met een opmerkelijke marktkapitalisatie met behulp van "een marktkapitalisatiegewogen portefeuille". Als zodanig bespaart het beleggers de moeite van het kopen, beveiligen en opslaan van virtuele valuta.

 

Na het nieuws reageerde de Cardano koers positief, met een stijging van meer dan 4 procent in ongeveer 24 uur na de aankondiging. Op het moment van schrijven wisselde ADA van eigenaar voor $ 1,37, een 24-uurswinst van 4,82 procent, volgens CoinMarketCap.

In het afgelopen jaar heeft ADA met andere munten gestreden om de op vier na grootste cryptocurrency te worden met een marktkapitalisatie van 43 miljard US dollar. Cardano (ADA) is tot nu toe met meer dan 600 procent omhooggeschoten.

Dit jaar heeft het fonds opmerkelijke veranderingen ondergaan. In januari heeft het bijvoorbeeld Ripple (XRP) verwijderd vanwege een rechtszaak die door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten tegen Ripple Labs was aangespannen. In de zaak beweerde de Amerikaanse effectentoezichthouder dat XRP een effect is, en de makers ervan hebben het verkocht zonder groen licht te vragen van de effectenwaakhond.

Het totaal aantal voor staking gebruikte adressen van Cardano bereikt 674.000, het uitgezette bedrag bereikt $ 31 miljard

Grayscale voert driemaandelijkse portefeuilleaanpassingen uit. Met de laatste gedaan in mei, zal de volgende plaatsvinden in september van dit jaar.

Cardano probeert om de op een na grootste blockchain, Ethereum, te overtreffen door een gunstiger omgeving te creëren om slimme contracten te ontwikkelen en ermee om te gaan. Als een Proof of Stake (PoS) blockchain is Cardano op de goede weg, hoewel Ethereum snel zijn achterstand inhaalt met zijn PoS-aangedreven blockchain genaamd Ethereum 2.0 (ETH2.0).

De toevoeging van ADA aan het Grayscale Digital Large Cap Fund komt op de hielen van een nieuwe mijlpaal die een paar dagen geleden is bereikt. Tegen het einde van vorige maand bereikte het totale aantal stakingsadressen op de Cardano-blockchain een nieuw hoogtepunt van 650.000.

 

Op het moment van schrijven was het aantal stakingsadressen verder gestegen tot 674.166, volgens PoolTool, een platform dat activiteiten op de Cardano-blockchain volgt.

De stijging betekende een stijging van ruim 8 procent binnen een maand. Afgezien van het aantal stakingadressen, steeg het aantal actieve mijnpools tot 2.679. Volgens PoolTool staat het totale ingezette bedrag momenteel op 31,94 miljard dollar, wat neerkomt op 71,69 procent van de totale voorraad van 44,2 miljard dollar.

ADA op weg naar El Salvador

Terwijl Cardano de krantenkoppen blijft halen, zoekt de oprichter, Charles Hoskinson, naar manieren om het verder te brengen. Onlangs liet de directeur doorschemeren dat El Salvador ADA ook zou kunnen omarmen op dezelfde manier als het met Bitcoin deed.

In een YouTube Live-video zei Hoskinson dat zijn team momenteel samenwerkt met de relevante autoriteiten in El Salvador en dat hij ook van plan is het land in de nabije toekomst te bezoeken.

De ontwikkelingen komen op het moment dat Cardano is begonnen met het uitrollen van nieuwe functies via een hard fork genaamd Alonzo. Op 27 mei werd het Alonzo smart contract testnet gelanceerd.

De uitrol verloopt gefaseerd, waarbij elke fase wordt vertegenwoordigd door een andere kleur. De initiële en huidige fase is Alonzo Blue, gevolgd door Alonzo White en Alonzo Purple.