Grayscale positief over Cardano en beleggers verschuiven aandacht weg van ETH richting ADA en SOL

 

 

Grayscale schetst de sterke en zwakke punten van Cardano, eerste DEX wordt gelanceerd op de op twee na grootste blockchain

Grayscale, een bedrijf voor cryptocurrency-activabeheer, publiceerde een rapport waarin de op twee na grootste blockchain's goede en slechte kanten worden geschetst. De analyse sprak zowel beginners als ervaren crypto-investeerders aan.

Een van de voordelen van Cardano, merkte Grayscale op, is dat de oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, een 'iconische oprichter' is. Cardano heeft ook een grote aanhang, het is open-source en de eigen valuta, ADA, is beschikbaar op veel beurzen.

Grayscale merkte verder op dat Cardano "een Web 3.0 crypto-netwerk is dat gericht is op het aandrijven van een internet-native wereldwijde cloud-economie."

Het bedrijf voor crypto-activabeheer verklaarde de verschillende toepassingen van ADA. Cardano's basisactivum "wordt bijvoorbeeld gebruikt voor […] het maken van transacties, het bieden van systeembeveiliging via staking, governance, het dekken van netwerkkosten en ontwikkelaars in staat stellen gedecentraliseerde applicaties (Dapps) te bouwen."

Grayscale erkende ook de voordelen van de recente Alonzo-upgrade, die slimme contractfunctionaliteiten op het gedecentraliseerde netwerk introduceerde.

Cardano's "Fee Revenue" stijgt met 6.500 procent, MAU's schieten omhoog met 730%

Volgens de investeringsfirma baant de functionaliteit de weg voor Dapps, die de op twee na grootste blockchain naar marktkapitalisatie "zou moeten toestaan" om uiteindelijk zijn concurrentie op "crypto cloud-marktsegmenten" op te voeren.

Deze segmenten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, NFT's (niet-fungible tokens) en DeFi (gedecentraliseerde financiën).

Andere Cardano-bolwerken zijn geworteld in de 'fundamentele trends' van het netwerk. De blockchain heeft bijvoorbeeld transacties ter waarde van meer dan 1,6 biljoen USD mogelijk gemaakt sinds het 'core PoS-protocol live ging'.

Ook verwerkt de blockchain momenteel meer dan 115K transacties per 24 uur. Dit is een stijging van 1.300 procent sinds het begin van dit jaar.

In zijn observatie merkte het cryptocurrency-activabeheerbedrijf op dat de "vergoedingen betaald aan ADA-houders" die deelnemen aan het beveiligen van het netwerk "snel zijn blijven stijgen".

Volgens Grayscale zijn de inkomsten uit vergoedingen in het afgelopen jaar met ongeveer 6.500 procent gestegen. Het voegde eraan toe dat Cardano's maandelijks actieve gebruikers "sinds begin 2021" met ongeveer 730 procent zijn gestegen.

Grayscale voorspelde de positieve impact van het netwerk op korte, middellange en lange termijn. Het bereiken van deze doelen hangt echter af van het succes van Dapps op de blockchain.

Alleen Bitcoin en Ethereum zijn geen effecten

Als ze bijvoorbeeld succesvol zijn, kunnen ADA-beleggers overwegen om op korte termijn te investeren in nieuwe activa zoals NTF's. Op middellange termijn kan "Cardano fungeren als een hogere bèta alternatief voor Bitcoin."

Het was echter niet allemaal lof. Grayscale schetste ook de zwakke punten van Cardano. De belangrijkste tekortkomingen hebben te maken met netwerkbeveiliging, netwerkprikkels, regelgeving en mainnet-applicaties.

Het rapport merkte bijvoorbeeld op dat de "fee-inkomsten van de blockchain nog steeds relatief laag zijn in vergelijking met andere PoS-blockchains."

Bovendien mist de Cardano-blockchain Mainnet-applicaties en wordt geconfronteerd met "wettelijke en regelgevende onzekerheid", aangezien alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als activa worden beschouwd en niet worden gezien als effecten.

Wat de netwerkbeveiliging betreft, merkte Grayscale Investments op dat de "formele verificatie" van Cardano mogelijk onvoldoende is om het netwerk te beschermen tegen "technische problemen of onjuist ontworpen economische prikkels die verband houden met de PoS-consensus".

In juli voegde Grayscale Investments ADA toe aan zijn Digital Large Cap Fund. De toevoeging kwam voordat Cardano slimme contractfunctionaliteiten activeerde.

De Alonzo-upgrade werpt eindelijk zijn vruchten af. Cardano heeft zijn eerste gedecentraliseerde exchange (DEX) verwelkomd. Het gaat om het Ardadex-protocol, dat ook dienst doet als NFT-marktplaats. Het protocol stelt liquiditeitsverschaffers in staat een passief inkomen te verdienen.

Cardano Summit 2021 toont partnerschappen met Dish, Chainlink, UBX, Veritree, AID:tech

De lancering van de eerste DEX- en NFT-marktplaats op Cardano komt een paar dagen na de voltooiing van de Cardano 2021-top vorige maand.

De conferentie was een mix van persoonlijke en virtuele aanwezigheid en werd opgeluisterd door vernieuwers en experts. Afgezien van een overzicht van de capaciteiten van Cardano, culmineerde de top in opmerkelijke partnerschappen.

Cardano kondigde bijvoorbeeld zijn samenwerking aan met Dish Network, een Fortune 250-bedrijf. Input Output Hong Kong (IOHK) zei dat het partnerschap bedoeld is om "de wereld van wereldwijde telecom en de blockchain-ruimte samen te brengen en de acceptatie van Cardano te vergroten."

Tijdens hetzelfde evenement maakte Cardano zijn samenwerking met Chainlink bekend. Volgens IOHK zou de samenwerking met Chainlink "Cardano-ontwikkelaars in staat stellen […] veilige DeFi-applicaties te bouwen."

Cardano kondigde ook aan samen te werken met de technologietak van de Filipijnen UnionBank, UBX. Cardano wil het gebruiken om DeFi-activiteit in de keten te stimuleren.

De op twee na grootste blockchain bundelde de krachten met Rival, een esports-gigant, Veritree, een landherstelbedrijf, en AID:tech, een op blockchain gericht bedrijf voor identiteitsoplossingen.

In de tussentijd neemt de oprichter van Cardano "twee weken vrij" ter voorbereiding "op de [Cardano] Afrika-tour."

Beleggers verschuiven aandacht weg van Ethereum richting Cardano en Solana

Ondertussen lijkt Cardano wel de wind in de zeilen te hebben. Beleggers lijken te switchen naar Solana en Cardano, aangezien Ethereum tekenen van aanhoudende zwakte vertoont. Dit komt omdat beleggers die hun geld op Ether hebben ingezet in september een moeilijke maand hadden.

De zwakke prestatie van Ethereum in september dwingt investeerders om te kijken naar platforms zoals Cardano, dat wordt gebruikt voor het bouwen van DApps. Ook wordt gekeken naar Solana, dat onlangs de aandacht van de crypto-gemeenschap heeft getrokken met een groei van bijna 4.800% in slechts een jaar tijd.

Volgens gegevens van CoinMarketCap is de daling van 16% van Ether in vorige maand de op één na grootste daling sinds juni. In het afgelopen jaar is de waarde van Ethereum echter met ongeveer 830% gestegen.

Maar toch maken investeerders en ontwikkelaars zich zorgen vanwege de achtbaanrit in september die een bijzonder lastige tijd voor Ethereum laat zien.

Ondanks de EIP-1559-upgrade blijven hoge transactiekosten en lage netwerksnelheid een probleem. Ondertussen gebruiken andere blockchains die "Ethereum-killers" worden genoemd, de zwakke punten van Ethereum.

Vanwege de lagere prijs en het snellere transacties in vergelijking met Ethereum, wordt Solana populair in de NFT- en DeFi-ecosystemen. Volgens de Solana-website verwerkt het platform 50.000 transacties per seconde (TPS) tegen $ 0.00025 per transactie. De snelheid op Ethereum is echter ongeveer 13 TPS en de kosten zijn veel hoger dan op Solana.

Bovendien zijn blockchains ook niet veilig voor bugs. Vorige maand werd Solana getroffen door een denial-of-service-aanval, die werd veroorzaakt door bots die transacties overspoelden.