Stijgende Cardano (ADA) koers trekt belangstelling van Mike Novogratz

 

De afgelopen maanden zijn er grote upgrades geweest op het Cardano-netwerk. Het voegde een paar functionaliteiten toe, evenals een sterke toename in interesse en gebruik. Het Cardano (ADA) -token was het afgelopen jaar een van de best presterende cryptovaluta's. De Cardano koers is alleen al dit jaar met meer dan 500% gestegen en de interesse in de cryptocurrency is nu enorm. Als gevolg van de enorme koersstijging overwegen grote spelers nu om te investeren in deze cryptocurrency.

Cardano trekt interesse van topnamen

De op drie na grootste cryptocurrency heeft belangstelling getrokken van de CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz, een onvervalste Bitcoin bull.

Hij maakte zijn interesse in ADA bekend via een recente tweet toen hij de Cardano-gemeenschap vroeg naar het gebruik van het netwerk. Hij wees ook op de snel stijgende marktkapitalisatie van ADA, die op het moment van schrijven nu $ 37 miljard bedraagt.

"Laatste vraag voordat ik ga douchen, kan iemand een echte bull case maken voor $ ADA?" tweette  Novogratz. Hij voegde eraan toe dat Cardano (ADA) een van de weinige cryptocurrencies is die hij nooit heeft verhandeld.

Maar met het dagelijkse handelsvolume van het crypto-activum, van gemiddeld $ 5,1 miljard, lijdt het geen twijfel dat het project een toenemend gebruik ziet.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson reageerde op de tweets van Novogratz en zei dat hij openstaat voor een gesprek met de Galaxy Digital CEO om hem meer over Cardano te vertellen.

Novogratz stapt dieper in de cryptowereld

Mike Novogratz is geen nieuw gezicht als het gaat om de cryptocurrency-industrie. Hij heeft in het verleden altijd Bitcoin en Ethereum ondersteund. De miljardair-investeerder opende de weg voor andere Wall Street-investeerders om in de crypto-industrie te investeren. Dat is de reden waarom iedere uitspraak of actie die hij doet in de crypto-industrie altijd zeer serieus wordt genomen, omdat het een beweging in de crypto-markt kan bewerkstelligen.

Novogratz heeft niet alleen een belang in de belangrijkste crypto-activa. Hij heeft zich ook verdiept in de DeFi-sector, die wordt beschouwd als de populairste sector binnen de digitale ruimte.

Hij heeft ook zijn liefde voor projecten zoals Chainlink en Aave uitgesproken en voorspelt dat ze in de toekomst een enorme impact kunnen hebben op de crypto-industrie.

Hij heeft ook interesse in yearn.finance, Compound, evenals in Uniswap's native token UNI. Maar hij is nog steeds sceptisch over projecten zoals Dogecoin en Litecoin, omdat hij vreest voor de haalbaarheid en relevantie op lange termijn van dergelijke projecten.

In januari van dit jaar verklaarde Novogratz dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het einde van het jaar haar eerste goedkeuring zal verlenen aan een Bitcoin ETF.

Novogratz lanceerde Galaxy Digital drie jaar geleden. De digitale zakenbank biedt een reeks digitale diensten, waaronder adviesdiensten voor handel, zaken en investeringen in bedrijven. Het platform biedt ook diensten voor vermogensbeheer.