Kan de Cardano (ADA) koers boven $ 1 blijven?

Cardano koers analyse 

Cardano (ADA) staat op de 6e plaats op de cryptocurrency-markt wat betreft volume en marktkapitalisatie. ADA bereikte begin september 2021 zijn hoogste punt ooit op $ 3,1 en sindsdien bevindt het zich in correcties. Op het moment van schrijven is de Cardano koers $ 1,07. Net als andere prominente cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ether (ETH), heeft ADA moeite om aan kracht te winnen.

Cardano is een proof-of-stake blockchain-platform dat tot doel heeft "veranderaars, innovators en dromers" in staat te stellen een goede wereldwijde verandering te bewerkstelligen. Het open source-initiatief streeft er ook naar om "redistribute power from unaccountable structures to the periphery to individuals," om zo bij te dragen aan het creëren van een veiligere, transparantere en eerlijkere samenleving. Charles Hoskinson kondigde de introductie van de Alonzo-hardfork aan in augustus 2021, waardoor de Cardano koers omhoogschoot en de volgende maand met 116 procent steeg. De Cardano 'Alonzo' harde vork werd formeel geïmplementeerd op 12 september 2021 en biedt slimme contractfuncties aan het netwerk. In de 24 uur na de lancering werden meer dan 100 slimme contracten geïmplementeerd.

Cardano wordt gebruikt door agrarische bedrijven om vers fruit van boer tot bord te volgen, terwijl andere applicaties die op het platform zijn gemaakt het mogelijk maken om educatieve inloggegevens op een fraudebestendige manier op te slaan, evenals voor winkels om namaakartikelen te bestrijden.

Belangrijkste eigenschappen Cardano (ADA)

  • Afgelopen mei overschreed de toonaangevende proof-of-stake blockchain Cardano een miljoen wallets. Volgens een recent onderzoek van Kraken worden er elke dag meer dan 11.000 wallets gegenereerd. Het afgelopen jaar is het netwerk met 1.348% toegenomen. Op de blockchain zijn er meer dan een miljoen gedelegeerde portefeuilles, wat neerkomt op een jaarlijkse toename van 870 procent. In januari 2021 waren er in totaal slechts 203.519 wallets, waarvan 112.469 toegewezen.
  • Ondanks dat Cardano in september vorig jaar slimme contacten introduceerde, zijn er op dit moment relatief weinig decentrale apps. De vereiste voor ontwikkelaars om zich aan te passen aan het uitgebreide Unspent Transaction Output-model (eUTXO) is een belangrijke oorzaak voor de vertraagde ontwikkeling. De op Cardano gebaseerde DEX SundaeSwap ging vorige maand echter online op het mainnet, met een hele reeks andere dApps in de maak. Volgens een recente update van het Cardano Community Twitter-account heeft het Cardano-netwerk weer een belangrijke mijlpaal bereikt, met drie miljoen wallets.
  • Meld”, een nieuw gedecentraliseerd financieel systeem dat is opgericht op de Cardano (ADA) blockchain, heeft in slechts drie dagen 100 miljoen aandelen in zijn eigen valuta MELD veiliggesteld. Meld kondigde de mijlpaal aan op zijn Twitter-account, waarbij de mijlpaal deel uitmaakt van het doel van het DeFi-protocol om services voor het inzetten van Bitcoin als onderpand voor fiat-leningen mogelijk te maken. Volgens Meld streeft het ernaar om de wereldbevolking zonder bankrekening te bereiken, terwijl het afhankelijk is van Cardano om zich te concentreren op landen met een grote crypto-gemeenschap.

Cardano (ADA) Prijsanalyse

Cardano (ADA) staat momenteel (4 februari 2021) op de nummer 6 in de cryptocurrency ranglijst naar marktpapitalisatie.

Fear and greed index: 20, extreme angst

Hoogste koers ooit: $ 3,10

ROI: 4821,46%

24-uurs verandering: 2,73%

7d verandering: 2,70%

Marktkapitalisatie: $ 35.873.548.606

Circulatietoevoer: 33.579.631.779 ADA

Totaal aanbod: 34.046.772.161 ADA

 

Weekgrafiek van Cardano (ADA)

ADA koers weekgrafiek 

Bron: TradingView

De ADA koers zweeft boven de $ 1 steun, wat ook een psychologisch niveau is. We kunnen een stijgende RSI-divergentie zien op het wekelijkse tijdsbestek dat Cardano naar een rally richting $1,5 kan duwen. Aan de andere kant zal een break en close onder $1 de markt naar $0,7 kunnen laten zakken.

Daggrafiek van Cardano (ADA)

ADA koers daggrafiek 

Bron: TradingView

De prijs van Cardano beweegt zich in een dalend kanaal sinds het zijn hoogste punt ooit bereikte. De markt begon zich boven $1 te consolideren na een bullish divergentie van de RSI. We zouden een rally naar $1,4 kunnen zien als de stieren erin slagen de prijs boven $1 te houden. Anders duwt een break onder de $1 de markt richting $0,7.

 

4H-grafiek van Cardano (ADA)

Cardano 4h-grafiek 

Bron: TradingView

De Cardano koers beweegt in een symmetrische driehoek op het tijdsbestek van 4 uur. Een break daarboven duwt de markt richting $1.30 en een break daaronder duwt de markt richting $0.8.

 

1 uur grafiek van Cardano (ADA)

Cardano 1-uur grafiek 

Bron: TradingView

Het prijssentiment van Cardano lijkt optimistisch over het tijdsbestek van 1 uur. Een doorbraak boven de dalende trendlijn zal de markt richting $1,15 duwen.

Conclusie

Cardano (ADA) heeft net als andere cryptocurrencies moeite om de trend te keren en dat is tot nu toe dan ook nog niet gelukt. De exponentiële groei in blockchain-technologie met slimme contracten en DeFi lijkt echter veelbelovend voor de groei van Cardano op de wat langere termijn.