Cardano (ADA) ontwikkel rapport laat groei van het netwerk zien

Cardano munt met netwerk van verbindingen op achtergrond 

Het ontwikkelrapport van Cardano (ADA) is op 12 mei uitgebracht en geeft nieuwe inzichten in de ontwikkeling van het netwerk. In dit artikel nemen we een kijkje in de data en lichten we de belangrijkste informatie toe. 

Het ontwikkelrapport van Cardano is een wekelijks rapport dat bepaalde statistieken deelt over het netwerk. Het is een belangrijke manier om de voortgang van het netwerk te volgen, zo wordt informatie over adoptie van gebruikers weergegeven en de ontwikkelactiviteiten van ontwikkelaars. In Figuur 1 zijn verschillende belangrijke statistieken te zien over de afgelopen week. Wat direct opvalt is het grote aantal projecten die op dit moment in ontwikkeling zijn op Cardano. Zo zijn er 1240 verschillende projecten in ontwikkeling op het netwerk tegenover de 126 projecten die al gelanceerd zijn. Het laat zien dat er nog veel nieuwe projecten in de wachtrij staan en dat het Cardano netwerk er over een aantal maanden een stuk anders uit kan zien met nieuwe innovatieve toepassingen en mogelijkheden. 

Daarnaast zijn er ruim 66 miljoen transacties verwerkt op het netwerk. Een mooie prestatie en een stijging van 500.000 transacties in een week tijd. Daarmee verwerkt het netwerk momenteel 2 miljoen transacties per maand, een groei ten opzichte van april (met ongeveer 1,6 miljoen transacties in een maand). Het laat zien dat de adoptie van het netwerk groeit onder gebruikers. Verder zien we ook dat het aantal adressen op het netwerk blijft toenemen, een belangrijke indicator voor netwerk adoptie. Zo heeft Cardano de mijlpaal van 4 miljoen adressen op het netwerk voorbijgestreefd. Het is een indicatie dat de continue verbeteringen op het Cardano netwerk, waaronder de Basho en Voltaire upgrades, zorgen voor een toenemende interesse vanuit gebruikers.

Cardano ontwikkelrapport
Figuur 1: Overzicht van het wekelijkse ontwikkelrapport van Cardano (essentialcardano.io)

 

Welke projecten staan op de planning voor Cardano (ADA)?

De 1240 projecten die op de planning staan voor het netwerk zijn flink gevarieerd, maar wat kunnen we precies verwachten? Er worden verschillende DeFi tools, NFT collecties en Memecoins gebouwd. De opkomst van memecoins trekt ook naar het Cardano netwerk. Zo is Snek (MEME) een nieuwe memecoin die 0% van het circulerend aanbod naar de oprichter laat gaan en alles aan de community uitgedeeld. Verder worden er ook gaming en metaverse projecten ontwikkeld, voorbeelden zijn Aedou. Aedou is een taalspel dat gebruik maakt van blockchain technologie, een unieke game in de blockchain industrie. De sterke ontwikkeling op het netwerk laat zien dat we nog veel kunnen verwachten van Cardano en dat er mogelijk meer innovatieve toepassingen zullen lanceren.