De allereerste op Cardano gebaseerde Stablecoin, AgeUSD, staat klaar om te lanceren

 

Emurgo is een multinationaal blockchain-technologiebedrijf. In januari 2021 kondigde het bedrijf aan dat het de AgeUSD stablecoin zal ontwikkelen. Sindsdien is er veel gebeurd, zoals het partnerschap tussen Emurgo, Ergo Foundation en Input-Output Global, het moederbedrijf van Charles Hoskinson voor IOHK.

Cardano's eerste stabiele munt is zo snel mogelijk klaar

Onlangs werd onthuld dat deze nieuwe AgeUSD stablecoin beschikbaar zal worden gesteld op het Cardano-netwerk op het moment dat de blockchain de mogelijkheid heeft om slimme contracten af ​​te sluiten.

Nu, degenen die hun oor te luisteren hebben gelegd in de crypto-industrie, hebben geen introductie nodig over wat er met MakerDAO is gebeurd tijdens de cryptocrash van Black Thursday in maart 2020. Het hele protocol was in zo'n mate aangedaan door de COVID. -geïnduceerde marktcrash dat het liquidatieproces, bedoeld om de waarde van hun stablecoin precies $ 1 te houden, erin slaagde te crashen en ervoor zorgde dat governance-tokens werden verkocht voor precies 0 ETH per stuk. Uiteindelijk zat zo’n $ 4 miljoen DAI met te weinig onderpand, en Maker Vaults leed aan spectaculaire liquidaties.

Leren van fouten uit het verleden

AgeUSD streeft ernaar om dat niet meer te laten gebeuren, het zelfbenoemde "Staticoin" geïnspireerde ontwerp houdt geen vertrouwen in een collateralized debt position, of CDP. In een verklaring legde Emurgo uit dat er om te beginnen geen massale liquidatie kan plaatsvinden als er geen CDP bij betrokken is. Daarnaast zijn er geen vereisten voor gebruikers om verschillende transacties uit te voeren, alleen om het functioneren van de liquiditeitszijde te waarborgen.

De AgeUSD stablecoin zal werken binnen de Ergo-blockchain, met het plan om de processen zoveel mogelijk te automatiseren als het gaat om de wiskunde van het protocol. Ergo's eigen valuta, ERG, wordt betaald door reserveleveranciers om reservemunten te slaan, die het onderliggende onderpand vertegenwoordigen. Stablecoin-gebruikers kunnen ook gebruikmaken van ERG om in reserves te storten voor AgeUSD-munten. De belangrijke voorwaarde om in gedachten te houden is dat er voldoende reserves boven de reserveratio moeten zijn om dit mogelijk te maken. Dit is een vergelijkbare methode als de banken ook doen om geld uit te lenen.

Verspreiding naar meerdere ketens

Met het Cardano-partnerschap kan het ADA-token ook worden gebruikt als onderpand voor het slaan van reserves. Dit heeft echter een keerzijde. Er worden slechts twee activa gebruikt om de stablecoin te ondersteunen. Dit staat in contrast met Dai, dat wordt ondersteund door een aantal cryptocurrencies.

AgeUSD zal op het Cardano netwerk worden geIntroduceert nadat het blockchain-netwerk de Alonzo-update heeft uitgerold. Dit levert slimme contracten op, mogelijk gemaakt door Plutus, en zal naar verwachting ergens in de tweede helft van 2021 plaatsvinden, als je naar de routekaart kijkt. Wanneer dit alles succesvol verloopt, dan wordt verwacht dat het een positief effect zal hebben op de Cardano koers.