Ethiopië gaat grote samenwerking aan met Cardano

 

Hoewel de meeste mensen gelijk aan Westerse landen denken bij cryptocurrency is dit niet helemaal een correct beeld. Het is namelijk ook zo dat cryptocurrencies en de techniek achter blockchain van groot belang kunnen zijn voor derde wereld landen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het land Ethiopië. Dit land is een samenwerking met Cardano aangegaan om misschien wel de grootst implementatie van de blockchain ooit. Benieuwd wat  dit voor Ethiopië betekent en wat het inhoudt? Lees dan snel verder, in dit artikel komt het allemaal aan de orde!

Verslagen over blockchain

Verslagen uit Ethiopië zeggen dat de regering de hulp heeft ingeroepen van software bedrijf IOHK in haar poging om 's lands grootste blockchain implementatie tot nu toe te lanceren. Als onderdeel van de overeenkomst, zal de maker van het Cardano-protocol worden belast met de taak om een blockchain-gebaseerd nationaal student en docent identificatiesysteem te creëren. Volgens de regering zal dit project in eerste instantie meer dan vijf miljoen Ethiopische studenten omvatten.

Voorstanders van het project

Op dit moment vinden er nog steeds gesprekken plaats over hoe het project in Ethiopië precies op moet worden gezet.  Ondertussen is de link-up tussen deze twee partijen geprezen door zowel de Ethiopische regering als IOHK. Zo prees de minister van Onderwijs, Getahun Mekuria als reactie op de overeenkomst, het project door te zeggen dat het

"de onderwijsvoorziening van het land dynamischer zal maken".

De minister voegde eraan toe:

Wij geloven dat blockchain een belangrijke kans biedt om een einde te maken aan digitale uitsluiting en de toegang tot hoger onderwijs en werkgelegenheid te verruimen.”

Toekomst van crypto in Afrika

IOHK African Operations Director, John O'Connor, betoogde van zijn kant dat deze inzet zou kunnen helpen een vonk te creëren die een tondeldoos van blockchain-innovatie in het hele Afrikaanse continent doet ontbranden. Hij zei dit als volgt:

"Ethiopië's op blockchain gebaseerde onderwijstransformatie is een belangrijke mijlpaal op IOHK's missie om economische identiteiten en werkgelegenheid, sociale en financiële diensten te bieden aan de mensen die digitaal zijn uitgesloten”

Volgens een rapport zijn er echter verwachtingen dat dit project uiteindelijk kan worden uitgebreid naar universiteiten waar diploma's ook digitaal worden geverifieerd op de Cardano-blockchain. Deze functie zal werkgevers in staat stellen om gemakkelijk de authenticiteit van de onderwijs credentials van sollicitanten te valideren.

Ondertussen onthult het rapport dat Ethiopië ook een bredere adoptie van IOHK's Atala-producten onderzoekt, zoals het PRISM-platform. Aan de andere kant onthult IOHK ook dat er al gesprekken gaande zijn over hoe een op blockchain gebaseerd digitaal transport ticketsysteem in Addis Abeba kan worden ingezet. Dit zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat er ook een hoop andere landen in Afrika zijn die een stap maken richting het omarmen van de blockchain, iets wat voor veel profijt voor alle betrokken partijen kan zorgen.