Input Output laat Afrika kennis maken met de Cardano blockchain

 

Input Output, een bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van productontwikkeling, zegt dat het in Afrika gaat samenwerken met World Mobile Group in een nieuw initiatief dat gericht is op het brengen van duurzame internetconnectiviteit aan gebruikers in Zanzibar en Tanzania. Volgens de partnerschapsovereenkomst zal de Cardano blockchain-infrastructuur worden gebruikt om betaalbare netwerkknooppunten te bieden aan lokale bedrijfseigenaren.

Partnerschap voor Afrika

Input Output is dus van plan om een grootschalige samenwerking aan te gaan met World Mobile Group in een poging om cryptocurrencies naar Afrika te halen. Volgens een verklaring zullen abonnees van deze netwerken toegang krijgen tot de digitale identiteitsoplossing van Input Output, Atala PRISM. Deze zogeheten identiteitsoplossing "zal hen in staat stellen gebruik te maken van diensten zoals digitaal bankieren, gezondheidszorg en onderwijs". Dit zou dan ook echt groot nieuws zijn voor de arme landen. Zij kunnen middels dit project op een volledig nieuwe wijze leven.

Het openen van een nieuwe wereld

Ondertussen klaagt de CEO van World Mobile Chain, Micky Watkins, over hoe jaren van verwaarlozing sommige delen van de wereld technologisch achter hebben gelaten. Watkins blijft er echter van overtuigd dat het "symbiotische partnerschap" van World Mobile met Input Output "een nieuwe wereld zal openen". Charles Hoskinson, de CEO van Input Output, prijst de overeenkomst en zegt dat het een demonstratie is van de "lange termijn overeenkomst van zijn bedrijf met het Afrikaanse continent". Als onderdeel van de overeenkomst bezit Input Output nu een aandelenbelang van 10% in World Mobile Group.

Ontoereikende infrastructuur

Intussen delen de ondernemingen in hun gezamenlijke verklaring enkele van de redenen die hen ertoe hebben aangezet dit partnerschap aan te gaan. Zo wordt in de verklaring gewezen op het feit dat "meer dan 700 miljoen mensen in Afrika geen internetverbinding hebben". Deze stand van zaken wordt geweten aan het feit dat de exploitanten van mobiele netwerken niet voldoende investeren in infrastructuur. Dit gebrek aan investeringen leidt er op zijn beurt toe dat "Afrikanen geen toegang hebben tot basisdiensten zoals onderwijs, bankieren of gezondheidszorg". Dit eeuwige gebrek aan investeringen zou volgens Hoskinson echter wel eens in het voordeel van het Afrikaanse continent kunnen werken. De Input Output CEO vertelde dit als volgt:

Dat gebrek aan diep verankerde legacy-infrastructuur maakt de overgang naar op blockchain-gebaseerde infrastructuur een relatief laag frictieproces, met het potentieel voor ontwikkelingslanden om geavanceerde geïndustrialiseerde economieën te 'leapfroggen' door het aannemen van de volgende-generatie-infrastructuur.”

Hoskinson gelooft ook dat na vele jaren van "ontluikende belofte", de blockchain-technologie "eindelijk volwassen genoeg is om hen daar te krijgen”. Dit laat zien dat de blockchain echt over heel de wereld gebruikt kan en ook daadwerkelijk zal worden. Het zal niet lang duren voordat ook Afrika op deze wijze kan profiteren van de nieuwe technologie.