Cardano wordt de op twee na grootste asset van Grayscale na Bitcoin en Ethereum

Grayscale 

Grayscale, een investeringsmaatschappij in cryptocurrency, heeft de lijst met activa in zijn Digital Large Cap Fund uitgebreid met Cardano (ADA). Het bedrijf merkte op dat ADA nu 4,26 procent van het fonds voor zijn rekening neemt, waarmee het de op twee na grootste holding is na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Bitcoin neemt het leeuwendeel op 67,47 procent, terwijl ETH op een verre tweede komt met 25,39 procent.

In een verklaring zei Grayscale dat ze een "bepaald bedrag van de bestaande Fondscomponenten" moesten verkopen en de opbrengst gebruikten om ADA te kopen.

Grayscale holdings 

Bitcoin Cash (BCH) staat op de vierde plaats in het fonds met 1,03 procent, terwijl Litecoin (LTC) goed is voor 0,99 procent en op de vijfde plaats staat. Een andere laatste toevoeging aan het fonds is Chainlink (LINK), die positie zes inneemt met 0,86 procent.

Interessant is dat de opname van ADA in het Grayscale Digital Large Cap Fund een paar weken komt nadat het bedrijf de lijst met activa die het overweegt toe te voegen aan het fonds heeft herzien. De bijgewerkte lijst introduceerde 18 nieuwe activa, waardoor het totale aantal "activa in overweging" op 31 komt.

ADA favoriet onder andere topmunten

Enkele opmerkelijke projecten op de lijst zijn Uniswap (UNI), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Sushiswap (SUSHI), Monero (XMR), Internet Computer (ICP), Polkadot (DOT) en EOS (EOS).

Het Grayscale Digital Large Cap Fund stelt beleggers in staat om te investeren in cryptocurrencies met een opmerkelijke marktkapitalisatie met behulp van "een marktkapitalisatiegewogen portefeuille". Als zodanig bespaart het beleggers de moeite van het kopen, beveiligen en opslaan van virtuele valuta.

 

Na het nieuws reageerde de Cardano koers positief, met een stijging van meer dan 4 procent in ongeveer 24 uur na de aankondiging. Op het moment van schrijven wisselde ADA van eigenaar voor $ 1,37, een 24-uurswinst van 4,82 procent, volgens CoinMarketCap.

In het afgelopen jaar heeft ADA met andere munten gestreden om de op vier na grootste cryptocurrency te worden met een marktkapitalisatie van 43 miljard US dollar. Cardano (ADA) is tot nu toe met meer dan 600 procent omhooggeschoten.

Dit jaar heeft het fonds opmerkelijke veranderingen ondergaan. In januari heeft het bijvoorbeeld Ripple (XRP) verwijderd vanwege een rechtszaak die door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten tegen Ripple Labs was aangespannen. In de zaak beweerde de Amerikaanse effectentoezichthouder dat XRP een effect is, en de makers ervan hebben het verkocht zonder groen licht te vragen van de effectenwaakhond.

Het totaal aantal voor staking gebruikte adressen van Cardano bereikt 674.000, het uitgezette bedrag bereikt $ 31 miljard

Grayscale voert driemaandelijkse portefeuilleaanpassingen uit. Met de laatste gedaan in mei, zal de volgende plaatsvinden in september van dit jaar.

Cardano probeert om de op een na grootste blockchain, Ethereum, te overtreffen door een gunstiger omgeving te creëren om slimme contracten te ontwikkelen en ermee om te gaan. Als een Proof of Stake (PoS) blockchain is Cardano op de goede weg, hoewel Ethereum snel zijn achterstand inhaalt met zijn PoS-aangedreven blockchain genaamd Ethereum 2.0 (ETH2.0).

De toevoeging van ADA aan het Grayscale Digital Large Cap Fund komt op de hielen van een nieuwe mijlpaal die een paar dagen geleden is bereikt. Tegen het einde van vorige maand bereikte het totale aantal stakingsadressen op de Cardano-blockchain een nieuw hoogtepunt van 650.000.

 

Op het moment van schrijven was het aantal stakingsadressen verder gestegen tot 674.166, volgens PoolTool, een platform dat activiteiten op de Cardano-blockchain volgt.

De stijging betekende een stijging van ruim 8 procent binnen een maand. Afgezien van het aantal stakingadressen, steeg het aantal actieve mijnpools tot 2.679. Volgens PoolTool staat het totale ingezette bedrag momenteel op 31,94 miljard dollar, wat neerkomt op 71,69 procent van de totale voorraad van 44,2 miljard dollar.

ADA op weg naar El Salvador

Terwijl Cardano de krantenkoppen blijft halen, zoekt de oprichter, Charles Hoskinson, naar manieren om het verder te brengen. Onlangs liet de directeur doorschemeren dat El Salvador ADA ook zou kunnen omarmen op dezelfde manier als het met Bitcoin deed.

In een YouTube Live-video zei Hoskinson dat zijn team momenteel samenwerkt met de relevante autoriteiten in El Salvador en dat hij ook van plan is het land in de nabije toekomst te bezoeken.

De ontwikkelingen komen op het moment dat Cardano is begonnen met het uitrollen van nieuwe functies via een hard fork genaamd Alonzo. Op 27 mei werd het Alonzo smart contract testnet gelanceerd.

De uitrol verloopt gefaseerd, waarbij elke fase wordt vertegenwoordigd door een andere kleur. De initiële en huidige fase is Alonzo Blue, gevolgd door Alonzo White en Alonzo Purple.